Graafik: kes investeerivad Eestisse ja kuhu investeerivad eestlased

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisinvesteeringute hulk Eestisse on suurenenud.
Välisinvesteeringute hulk Eestisse on suurenenud. Foto: SCANPIX

2014. aastal suurenesid nii Eestisse kui ka eestlaste poolt tehtud otseinvesteeringud, selgub Statistikaameti väljaandest «Eesti. Arve ja fakte 2015».

Eestis 2014. aastaks tehtud välismaiste otseinvesteeringute puhul on eelistatuimad tegevusalad finants- ja kindlustustegevus, kinnisvaraalane tegevus ning hulgi- ja jaekaubandus. Ligi 50 protsenti otseinvesteeringutest olid teinud Rootsi ja Soome investorid. Välisriikide otseinvesteeringute seis Eestis suurenes 2013. aastaga võrreldes üle 0,3 miljardi euro.

Välismaal tehtud Eesti otseinvesteeringute seis on suurenenud 2013. aastaga võrreldes üle 350 miljoni euro. Välismaale tehtud otseinvesteeringute eelistatuimad tegevusalad olid haldus- ja abitegevused, kinnisvaraalane tegevus ning finants- ja kindlustustegevus. Eesti investorid investeerisid 2014. aastal peamiselt Küprosele, Lätti ja Leetu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles