Sampo Pank kutsub investeerima arenevatele turgudele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sampo Panga Logo
Sampo Panga Logo Foto: Peeter Langovits

Sampo panga uus investeerimishoius võimaldab riskivabalt investeerida Brasiilia, Venemaa, India ja Hiina turgudele.


Investeerimishoiuse «Arenevate turgude vägevad» investeerimisperiood on 3 aastat ning hoiustamise alguskuupäev on selle aasta esimene november, kolme aasta jooksul on tagatud hoiuse summa säilimine. Uue investeerimishoiuse lepinguid saab sõlmida tänasest kuni 26. oktoobrini 2010, teatas Sampo pank.

Danske Markets Eesti peadiileri Rainer Änilase sõnul juhtisid arenevate riikide turud langust ning on nüüd ka tõusu eesotsas, ka edaspidi tõotab arenevate riikide kasv olla kõrgem arenenud riikide kasvust.

Sel ajal, kui ülemaailmne kriisist väljumine aeglustub, kasvavad arenevad turud endiselt kiiresti. Näiteks Hiina SKP peaks sel aastal kasvama kolm korda kiiremini kui USA näitajad.

Mark Eibel, Russell Investeeringute kliendistrateegiate direktor on arenevate turgude suhtes aga skeptiline. «Kui ühel hetkel on kõik osapooled mingi argumendiga nõus, tuleb olla ettevaatlik,» vahendab CNN.

Londoni Ärikooli teadlased võrdlesid aktsiaturgude kasumlikus alates aastast 1900 ja jõudsid üllatavale järeldusele: Keskelt läbi oli tulu madala SKP kasvuga riikidest suurem kui kiire kasvuga turgudelt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles