Pangaautomaadi küljest leiti kopeerimisseade

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB sularahaautomaat
SEB sularahaautomaat Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reede õhtul avastati Viljandis Maksimarketi juures asuval SEB panga sularahaautomaadil kopeerimisseade. Kuigi juhtunu täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel, keegi selle tulemusel kahju ei kannatanud.

«Viljandis Maksimarketi juures asuvale ATM-ile paigaldati reede õhtul kopeerimisseade,» sõnas SEB panga pressiesindaja Evelin Allas. Tema kinnitusel tänu turvameetmetele ei pank ega kliendid selle järel kahjustada ei saanud. «Ära võetud seadmega ja isikute väljaselgitamisega tegeleb politsei,» lisas Allas.

Politsei- ja piirivalveameti teatel ei ole praeguseks kedagi kahtlustatavana üle kuulatud. «Uurimine on praegu algusfaasis ja kuna meil ei ole kedagi kahtlustatavana üle kuulatud, siis me ei saa praegu detaile avaldada,» ütles lõunaringkonna prokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina.

Kostina ei osanud öelda ka orienteeruvat aega, millal võiksid juhtumi täpsemad detailid selguda. «Kõik sõltub sellest, kui kiiresti kriminaalpolitseinikud saavad mingit informatsiooni kätte,» märkis lõunaringkonna prokuratuuri pressiesindaja.

SEB panga pressiesindaja sõnul on kõigil panga sularahaautomaatidel peal antiskimmerid, mis peaks nende klientidel välistama igasuguse pettuse ohvriks langemise võimaluse.

«Tegelikult peaks meil mõlemal olema antiskimmerid – nii SEB-l kui Swedbankil,» lisas Allas. Küll ei välista antiskimmerite olemasolu kopeerimisseadme paigaldamist automaadile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles