10 küsimust, mida endalt enne uue töökoha otsimist küsida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10 küsimust, mida mida endalt enne uue töökoha otsimist küsida
10 küsimust, mida mida endalt enne uue töökoha otsimist küsida Foto: PantherMedia

Koolitaja Bernard Marr annab portaalis LinkedIn Pulse nõu, kuidas uue töö otsinguteks kõige efektiivsemalt valmistuda.

Enne uue töö otsimist tuleks endale esitada need kümme küsimust.

Millised tunded valdavad sind praeguse töökohaga seoses?

Mõnikord hakkavad inimesed uud töökohta otsima ainult seetõttu, et on kindlad, et muru on kuskil mujal palju rohelisem. Samas tuleks alati astuda samm tagasi ning objektiivselt kirja panna oma praeguse töökoha plussid ja miinused. Mis sulle kõige rohkem meeldib? Mis kõige vähem?

Millised on sinu pikaajalised eesmärgid?

Kas sa soovid teha mingil alal karjääri või leida mingit vahepealset tööd, mida teha muudele olulistele asjadele, näiteks õppimisele keskendumise ajal?

Mis on sinu kireks? Milles oled sa andekas?

Paljude inimeste jaoks ei pruugi nende töö kirjeldus ning tõelised huvid ja kired kattuda. Seetõttu on oluline endalt küsida: kuidas saaksin ma teha rohkem neid asju, mis mulle meeldivad ning milles ma hea olen?

Millise juhtimisstiili all sobib sulle kõige paremini töötada?

Kas sulle meeldib, kui ülemuste abi on kohe lähedalt võtta või rõhuvad sinu töömeetodid pigem iseseisvusele?

Millist töö/eraelu tasakaalu sa soovid?

Isegi, kui sa ei suuda mitte kunagi ideaalset tasakaalu saavutada, ei tohiks seda siiski eesmärgina maha kanda. Lisaks on see oluline potentsiaalse tööandja kultuuri ja töökeskkonnaga tutvumisel.

Milline on sinu isiklik töötamise stiil?

Kui sa oled introvert, võib müügimehe amet valmistada parajat piina. Samas, ekstraverdile võib vaikne kontor mõjuda samamoodi. Enda analüüsimine aitab kaasa ka selle mõistmisele, kuidas sa ettevõtte suuremasse pilti mahud.

Millised on sinu tugevused ja nõrkused?

Kui sul on mitmeid pakkumisi või soovid kandideerida mitmele huvitavale töökohale, aitab enda piiride ja arenguvõimaluste tunnetamine kaasa õige valiku tegemisele.

Kas sa oled nõus hea töö nimel midagi suurt oma elus muutma?

Võib-olla pead hea pakkumise korral kolima uude linna, muutma oma igapäevaharjumusi, tööaega või midagi muud olulist. Kas sa oled sellega nõus ning selleks valmis?

Mida võib internetist sinu kohta leida?

Enne esimese CV saatmist tuleks kindlasti uurida, millist infot võib sinu kohta internetist leida. Selgita välja, mida teab Google´i otsingumootor sinu kohta ning uuenda oma isiklike sotsiaalmeediakontode privaatsätteid.

Millised on sinu rahalised eesmärgid?

Kui sinu praegune palk ja pikaajalised rahalised eesmärgid on skaala erinevates otsades, on see OK, kuid sa pead välja mõtlema konkreetse plaani, kuidas oma sihtideni jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles