Kui palju palka tööintervjuul küsida?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus loob sinust esmamulje.
Töövestlus loob sinust esmamulje. Foto: Panther Media/Scanpix

Business Insider aitab karjäärispetsialisti Lynn Taylori abiga vastata uuele tööle kandideerivate inimeste kõige põletavamale küsimusele: «kui palju tuleks palka küsida?»

Liiga kõrge palganõue võib tööandjale jätta mulje sinu vähesest reaalsustajust ning sa võid pakkumise ka üldse kaotada. Liiga väikese palga puhul jääd kannatajaks aga ainult sa ise.

Seega, enne töövestlust tuleks kindlasti teha eeltööd - uurida välja, kui palju sinu kogemuste ja oskustega inimene tavaliselt sellel töökohal teenib ning valmis mõelda ka enda isiklik konkreetne palgapiir, millest allapoole sa ei ole nõus läbirääkimistel minema.

Kuuldes tööandja palgapakkumist, tuleks neid numbreid meeles pidada ning arvestada, kui palju on sul edasiseks kauplemiseks ruumi. Lisaks tuleks mõelda ka sellele, kas oma eelmises töökohas olid sa üle- või alamakstud.

Taylori sõnul on rusikareegliks, et uuele töökohale kandideerides on sobiv küsida 10-20 protsenti senisest kõrgemat palka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles