Graanul Invest ostis rootslastelt Läti suurima pelletitootja

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelletitehas.
Pelletitehas. Foto: latgran.com

Rootsi ettevõtted BillerudKorsnäs AB ja Baltic Resources AB allkirjastasid kokkuleppe Läti suurima pelletitootja SIA Latgrani müügiks Eesti firmale AS Graanul Invest.

Tehingu eeldatav jõustumisaeg on juuli 2015, teatas Graanul Invest.

Latgran tootis mullu neljas tehases kokku 497 000 tonni pelleteid. Ettevõtte müügikäive oli ligikaudu 73 miljonit eurot.

«Latgran on üks Euroopa pelletitootmise edulugudest,» ütles Graanul Invest juhatuse esimees Raul Kirjanen. «Tegemist on hästi juhitud ettevõttega, mille ost annab meile mitmeid võimalusi ja tugevdab meie konkurentsivõimet globaalsel pelletiturul. Tehing võimaldab meil pakkuda klientidele senisest veelgi paremat varustuskindlust ja suurema ulatusega logistilisi lahendusi.»

Graanul Invest on metsandusega, bioenergeetika arendamisega ja taastuvenergia tootmisega tegelev erakapitalil põhinev ettevõte, mis alustas tegevust 2003. aastal. Ettevõte on Baltimaade suurim puidugraanulite ehk pelletite tootja, kes tootis 2014. aastal 853 000 tonni pelleteid. Graanul Investile kuulub neli pelletitehast Eestis, kaks Lätis ja üks Leedus. Graanul Investile kuulub ka neli biomassil põhinevat koostootmisjaama, kogutoodanguga 21 megavatti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles