Levira Kanal 2 lahkumisest: seda ei saa heaks kiita

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levira.
Levira. Foto: Postimees/Scanpix

Levira tegi kõik, mis võimalik, et hoida Kanal 2 vabalevis, kinnitas Levira tegevjuht Mart Einpalu.

 

Kui äriettevõtte juht ja omanikud nii otsustavad, siis on see nende otsus. «Ei Levira juhina, televaataja ega Eesti kodanikuna ei saa ma seda heaks kiita. Võin kinnitada, et oleme Levira poolt teinud kõik, mis me saame, et veenda Kanal 2 jääma, aga ilmselt polnud see piisav,» ütles Einpalu. Levira on tema sõnul alati valmis kanaliga koostööd jätkama.

Einpalu märkis, et Levira kasvab üsna kiiresti rahvusvaheliste teenustega, millest peamised on telekanalite väljastus, striiming, OB/SNG välitootmisteenused ja ka pilveteenused. Seetõttu pole Kanal 2 lahkumisel ka suuremat rahanduslikku mõju. «Kanal2 osakaal Levira tuludes on umbes kolm protsenti,» hindas Einpalu.

Ta ütles, et Levira esimene prioriteet on arendada ja osutada teenuseid, mis annavad klientidele seda mida nad vajavad. Kanal 2 lahkumine selles osas midagi olulist ei muuda. «Kõige suurem kaotaja on Kanal 2 lahkumisega vaieldamatult televaataja ja vaba meediaruum laiemalt,» nentis Levira juht. 

Kanal 2 viimane päev vabalevis on 1. juuli. 

Vabalevis olijate arv oli mullu kasvuteel. See suurenes möödunud aastal 9 protsenti ning vabalevi vaatas Emori andmetel 15 protsenti peredest - kokku 86 000 peret. Lisaks on veel 19 000 peret, kes kasutavad TasutaTVd pere teise teleri vaatamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles