Kohus peatas EASi arenduskeskuste programmi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS.
EAS. Foto: Peeter Langovits

Tallinna halduskohus kohaldas täna Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskuse (VTAK) taotlusel esialgse õiguskaitse tehnoloogia arenduskeskuste (TAK) toetamise programmile, millega peatas toetuste väljamaksmise ja keelas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusel (EAS) lõppotsuste tegemise.

TAK toetuse eesmärk on edendada ettevõtjate tehnoloogiaalast arendus- ja innovatsioonitegevust ning parandada selle kättesaadavust, teatas EAS. Perioodi 2014 –2020 meede on suunatud ettevõtetele ja teadusasutustele, kes on koostööna huvitatud uute toodete ja tehnoloogiate arendamisest.

EAS avas 5. märtsil TAK põhitaotlusvooru, kus saavad paremusjärjestuse alusel osaleda kuus taotlejat: AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, Tervisetehnoloogiate Arenduskeskus AS, OÜ ELIKO Tehnoloogia Arenduskeskus, OÜ Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus, OÜ Tarkvara Tehnoloogia Arenduskeskus ja OÜ IMECC. VTAK väljavalitute sekka ei pääsenud.

Toetuse eelarve on kokku 40 miljonit eurot ja maksimaalne toetuse summa ühe taotleja kohta on seitse miljonit eurot. Toetuse määr on keskmiselt 50 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles