British Petroleum parandab mainet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BP logo
BP logo Foto: SCANPIX

British Petroleumil (BP) on kavas usalduse tõstmiseks luua ettevõttes uus, ohutuse eest vastutav osakond ning vahetada välja osa juhtkonnast.
 


«Muutused tehakse valdkondades, kus vajadus tegutseda on kõige suurem. Turvalisus ja riskide maandamine on meie kõige olulisemad prioriteedid,» ütles Bobb Dudely, BP ametisse asuv juht.

Uus osakond, mida hakkab juhtima BP senine turvaülem Mark Bly, on vastutav selle eest, et kõik BP projektid viiakse ellu üldkehtivate normide kohaselt. Samuti vaatleb kõnealune osakond ettevõtte tegevust välisriikides ning vastutab ohutuse eest, vahendab Wall Street Journal.

Oma senise töö kaotas naftafirmas uurimis- ja tootmisosakonna juht Andy Inglis. Ta lahkub firma juhatusest 31. oktoobril ja ettevõttest aasta lõpus.

Inglise lahkumine ei tule üllatusena - tema oli vastutav kütusefirma tegevuse eest Mehhiko lahes, kui sealne puurkaev 20. aprillil plahvatas, tappes 11 meest ja põhjustades USA ajaloo suurima naftareostuse.

Mõlema muutuse taga on kuuldused, nagu oleks naftalekke taga olnud BP ükskõiksus ohutusnõuete vastu.

BP aruandes võtab kütusefirma enda kanda osa süüst, kuid süüdistab ka allhankijaid Halliburton ja Co'd, mis oli vastutav puurkaevu tsementimise eest, ning Transocen Lt'd, mis haldas plahvatanud naftaplatvormi.

Ettevõtte lubas üle vaadata ka oma boonustemaksmise korra, kuna süüdistuste põhjal soodustasid boonused tootlikkuse suurendamist ohutusnõuete arvelt.

Muutused leiavad aset kaks päeva enne Dudley ametliku asumist positsioonile, mille ta võtab üle ettevõtte seniselt juhilt Tony Haywardilt, kes naftalekke ajal magnetina kriitikat ligi tõmbas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles