Neste Lietuva tahab hakata kütust Soomest tooma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PKN Orlen kildagaasi tootmine Poolas.
PKN Orlen kildagaasi tootmine Poolas. Foto: SCANPIX

Neste Lietuva ei taha enam osta kütust Leedu naftatöötlemisettevõttelt Orlen Lietuva, vaid plaanib selle importimist Soomest.

Firma taotleb iseiseisvust ning on otsustanud kütuse importimisega pöörata uue lehekülje Leedu kütuseajaloos, ütles Neste Lietuva tegevjuht Ringaudas Steikunas kolmapäeval pressikonverentsil, vahendab BNS. 

Leedu naftasaadustefirmade liidu president Daiva Joksiene tõdes, et konkurentsi kasv turul tuleb kasuks klientidele.

«Konkurents on klientidele alati kasulik. Enam kui 90 protsenti Leedu kütusest tuleb ühest allikast. Neste impordib kvaliteetset järgmise põlvkonna kütust,» ütles ta Leedu raadiole.

Ta lisas, et liidu liikmetest impordivad praegu kütust üksnes Neste Lietuva ja Lukoil Baltija.

Balti turul müüdavast kütusest pool tuleb Orlen Lietuvalt ja ülejäänu Lääne-Euroopast, Ukrainast ja isegi Malaisiast. Turg on piisavalt likviidne. Isegi kui Orlen Lietuva kaotab ostja Leedus, siis saab ta oma toodangut välismaale müüja. Nii et Neste Lietuva otsusel erilist mõju ei tohiks olla, tõdes Leedu Swedbanki peaökonomist Nerijus Maciulis.

Neste Lietuval on Leedus 63 bensiinijaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles