Euroliit hakkab riskifondidele «passe» väljastama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Brüsselis jätkub kähmlemine riskifonde puudutavate seaduste üle. Belgia rahandusminister ütles eile, et «valdav enamus» liikmesriike pooldab blokivälistele fondidele üle-euroopaliste turundusõiguste ehk passide väljastamist.

Hetkel kehtivate reeglite järgi peavad fondid investoriteni jõudmiseks taotlema luba igast riigist eraldi.

Didier Reynders, kel nädala lõpus Euroopa Liidu rahandusministritega Brüsselis mitteametlik koosolek ees seisab, ütles Eurofi konverentsil, et nn passi idee on leidnud toetust enamikes liikmesriikides.

Samas tunnistas ta, et üksmeelt saavutatud ei ole, ning rõhutas, et eesistuja ei soovi uusi reegleid hääletuse abil jõuga läbi suruda.

«Ma ei taha minna kvalifitseeritud häälteenamuse teed,» ütles ta.

Eriti õnnetu pidavat ülalmainitud ettepaneku pärast olema Prantsusmaa, kuigi Belgia diplomaadid on väidetavalt teinud pingutusi kompromissmeetmete leiutamiseks.

Euroliidu eesistujariik Belgia on juba mõnda aega juhatanud diplomaatide, Euroopa Parlamendi liikmete ja euroametnike nõupidamisi jõudmaks esmakordselt riski- ja erakapitali fondide tegevust reguleerivate reeglite kehtestamiseni.

Reynders ütles, et erafondide küsimuste arutelud on olnud «väga viljakad», kuid hoiatas samas, et väljaspool Euroopa Liitu paiknevate haldurite ja fondide reguleerimise küsimuses «on edusamme märgatavalt vähem».

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles