Hiina investeerib riigi internetivõrkudesse 182 miljardit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipp.
Hiina lipp. Foto: SCANPIX

Hiina plaanib järgneva kahe ja poole aasta jooksul investeerida riigi internetiühenduste laiemasse levikusse ja pakutavate kiiruste kasvu 182 miljardit dollarit, kirjutab Reuters.

Investeeringute eesmärgiks on kiirendada fiiberoptiliste võrkude ning 4G mobiilivõrkude arengut.

Eelmise aasta neljanda kvartali seisuga oli Hiina uuringufirma Akamai andmetel interneti keskmise kiiruse poolest maailma riikide seas alles 82. kohal ehk tagapool näiteks Taist, Taiwanist ja Malaisiast.

Selle positsiooni parandamine on maailma suuruselt teise majandusega riigi jaoks võtmetähtsusega, kuna viimaste aastakümnete kiire majanduskasv on pidurdunud ning riik otsib võimalusi liikuda madala tehnoloogilise tasemega tootmiselt ja arengult kõrgtehnoloogiate arendamise ja rakendamise suunas.

Eile avalikustatud riikliku kava järgi plaanib Hiina järgneva kümne aasta jooksul erilise tähelepanu alla võtta kosmosetööstuse, e-äri, rohelise energia ja biotehnoloogia.

Riikliku plaaniga on lubanud kaasa minna ka kolm riigi omanduses olevat kohalikku mobiilioperaatorit China Mobile, China Unicom ja China Telecom, kes vähendavad sel aastal mobiilse andmeside hindu ja suurendavad kiiruseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles