Hiina päikesepaneelitootja kaotas oma väärtusest 24 minutiga 19 miljardit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu plaanitakse rajada kümneid tuhandeid päikesepaneele, mille tootmisvõimsus oleks viis megavatti.
Pärnu plaanitakse rajada kümneid tuhandeid päikesepaneele, mille tootmisvõimsus oleks viis megavatti. Foto: SCANPIX

Hiina päikesepaneelide tootja Hanergy Thin Film Power Groupi aktsiad odavnesid Hong Kongi börsil kauplemispäeva alguses 24 minutiga 47 protsenti, pühkides ettevõtte turuväärtusest 18,6 miljardit dollarit. Ettevõte peatas oma aktsiatega kauplemise, kirjutab Bloomberg.

Tänasele päevale oli plaanitud ka ettevõtte aktsionäride iga-aastane koosolek, kuhu ettevõtte nõukogu esimees ja omanik Li Hejun kohale ei ilmunud.

Viimase aasta jooksul oli Hanergy Thin Film Power Groupi aktsia börsil kallinenud kuuekordseks, hoolimata analüütikute ja investorite esitatud küsimustest ettevõtte käibeallikate kohta. Päikesepaneelitootja teatel pärineb pea kaks kolmandikku müügitulust selle Pekingis baseeruvalt emafirmalt Hanergy Holding Group.

Ettevõte ei ole andnud aktsiate kauplemise peatamisele selget põhjust, väites, et see on seotud «siseinfot puudutava teatega».

Enne kolmapäevast vabalangust oli ettevõtte turuväärtus ära käinud ka 39 miljardi dollari lähistel, mis on suurem kui näiteks kogu Sony kontserni väärtus ning seitse korda suurem USA suurima päikesepaneelide tootja First Solar Inc väärtusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles