Advokaat: väide parvlaevade Saksamaale viimisest teotab SLK au

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa Laevakompanii omanik Vjatšeslav Leedo.
Saaremaa Laevakompanii omanik Vjatšeslav Leedo. Foto: Tairo Lutter

Saaremaa Laevakompaniid (SLK) esindav advokaat Kristel Valk saatis Saaremaa ajalehe Meie Maa toimetusse kirja, kus nõuab SLK kohta avaldatud ebaõigete andmete ja väärtushinnangute ümber lükkamist.

Advokaadi nõue saabus Meie Maa toimetusse reedel avaldatud artikli peale, kus ajaleht kirjutab tuginedes kõnelustele laevatöötajatega, et SLK kavatseb juba suve hakul viia parvlaevad Saaremaa ja Muhumaa Saksamaale ning tuua Virtsu–Kuivastu liinile nende asemele vanad praamid eesotsas Regulaga.

«Artiklis esitatud väited ja faktid SLK poolt parvlaevade Saaremaa ja Muhumaa Saksamaale viimise kohta ning vanade parvlaevade liinile toomise kohta ei vasta tõele ning on SLK au teotavad ja head nime kahjustavad. SLK ei ole selliseid väiteid avaldanud ja samuti ei ole seda teinud keegi laevapersonalist,» kirjutab advokaat.

«Seetõttu on täiesti põhjendamatu avaldada ajakirjanduses täiesti kontrollimatuid valeväiteid põhjustades sellega rahulolematust ja ärevust nii teenuse tarbijate (reisijate) kui ka SLK koostööpartnerite vahel.

Artiklis avaldatud väidete näol on tegemist alusetute ajakirjanike fantaasiatega ja väljamõeldistega, mis ei vasta tegelikkusele.»

Advokaadi teatel on artiklis «avaldatud ebaõigete andmete avaldamisega teotatud SLK au ja kahjustatud head nime.»

Advokaat lisab ka, et: «Artiklis avaldatud väited, justkui plaaniks SLK liinil olevate parvlaevade viimist Saksamaale ja nende asendamist vanade laevadega, ei vasta tegelikkusele ning artikli avaldaja ei ole nimetatud asjaolu mitte millegagi tõendanud või neid väiteid kontrollinud.»

Samuti on advokaadi sõnul «Kogu Saaremaa ja Muhumaa teenindav laevapersonal avaldanud soovi pöörduda Meie Maa poole ettepanekuga ebaõigete andmete ümberlükkamiseks».

SLK nõuab advokaadi teatel ajalehes esitatud ebaõigeid andmeid ja väärtushinnanguid sisaldava teksti ümberlükkamist ning ümberlükkava teksti avaldamist samas mahus ja lehekülgedel. «Lisaks nõuab SLK artikli kohest eemaldamist veebilehelt www.meiemaa.ee ning kõikidest avalikult kättesaadavatest allikatest (sealhulgas sotsiaalmeedia).»

Kui Meie Maa väljaandja OÜ Saaremaa Raadio vabatahtlikult nõudmisi ei täida, esitab SLK advokaadi sõnul kohtusse hagiavalduse.

Meie Maa peatoimetaja Veiko Visnapuu ütles Postimehele, et Meie Maal on võimatu praeguses olukorras SLK nõudmisi täita.

«Praegune info, mis meie käsutuses on ja mida vahendas näiteks ka tänane Postimees, tekitab ju sellise olukorra, et me peaksime vabandama selle eest, et avaldasime tõde,» ütles Visnapuu. «Olen arvamusel, et SLK viimaste päevade käitumise näol on tegu aasta PR-ämbriga!»

Loe advokaadi kirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles