Ikea loobus uue kaupluse plaanidest Helsingis

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea kauplus
Ikea kauplus Foto: SCANPIX

Mööbligigant Ikea loobus plaanist laieneda ka Helsingi kesklinna, kuna Pasilasse planeeritud uue ostukeskuse ehitamise kava jooksis liiva.

Ehitusettevõte Hartela kavandas koos Ikeaga uue ostukeskuse ehitamist Pasila piirkonda Helsingis, kuid on majanduslanguse tõttu sellest plaanist loobunud, vahendab Hufvudstadsbladet.

Helsingin Sanomat kirjutas möödunud neljapäeval, et Ikea plaanib uue kaubamaja ehitamist Helsingis ning on asunud ka linnavalitsusega selles osas läbirääkimisi pidama. Soome päevalehe andmetel olevat mööblifirma iseäranis huvitatud kesklinnas asuvatest ja sellelähedastest aladest.

Uue ostukeskuse võimalike asupaikadena pakuti välja Kalasadamat ja Jätkasaarit. Viimane olekski kõige tõenäolisem koht, kuid sealse arendustegevuse eest vastutava ehitusettevõtte SRV Rakkenus esindajate sõnul ei ole neil ostukeskuse ehitamise plaani.

Ikea esindajate sõnul mööblifirma uut kaubamaja ehitama aga ei hakka. «Otsime pidevalt pealinna piirkonnas võimalusi, et tuua oma tooted inimestele lähemale. Aga praegu meil kindlad plaanid puuduvad,» sõnas Ikea kommunikatsioonijuht Annika Stump.

Ikea avas eelmise aasta kevadel esimese kesklinnas asuva kaubamaja Hamburgis. Samuti on käinud jutt Stockholmi kesklinna laienemisest. Annika Stump'i sõnutsi ei ole see olnud aga niivõrd aktuaalne Soome puhul.

Siiski on ettevõte juba pikemat aega otsinud võimalusi Helsingis laienemiseks. 2013. aastal, kui Pasila ostukeskuse ehitamine oli aktiivselt päevakorras, ütles Ikea Soome ärijuht Mia Ahlström, et seal on täiesti olemas potentsiaali kolmandaks kaubamajaks piirkonnas.

Ikeal on Soomes viis kaubamaja. Helsingi piirkonnas asub üks neist Espoos ja teine Vantaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles