Rõivas: hea maksukogumine aitab hoida maksumäärad madalad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Sander Ilvest / Postimees

Peaminister Taavi Rõivas ütles täna maksu- ja tolliameti peakontorit külastades ning sealsete töötajatega kohtudes, et parem maksukogumine aitab hoida maksumäärad võimalikult madalad. 

Rõivase hinnangul on väga oluline, et maksu- ja tolliamet teeb selle nimel tööd, et olla heaks partneriks nii avalikule kui ka erasektorile. 

«Maksu- ja tolliameti töö mõjutab otseselt üldist majanduskeskkonda – see seisneb õiglase konkurentsi soodustamises ja võimalikult lihtsa ja vähese bürokraatiaga maksude kogumise keskkonna loomises,» ütles Rõivas ja lisas, et selle saavutamiseks on väga oluline partnerlus ettevõtjatega.  

Maksu- ja tolliameti head tööd näitab ka fakt, et OECD hinnangul on Eesti maksude kogumisel kõige efektiivsem riik. Peaministri sõnul on Eestile maksukogumisel edu toonud mugavad IT-lahendused ja maksusüsteemi lihtsus.

«Mida kasutajasõbralikumaks maksude tasumine teha, seda parem on maksulaekumine,» ütles Rõivas ning lisas, et põhjust ses suunas pingutada on veel.

Rõivase sõnul näitavad senised tulemused, et eelmise aasta novembrist kehtima hakanud 1000-euroste arvete deklareerimine on olnud väga edukas – see on suurendanud ettevõtete võrdset konkurentsi ja vähendanud maksupettusi.

Aprillis kogus maksu- ja tolliamet 483,2 miljonit eurot makse, mis on 10,2 protsenti rohkem kui möödunud aastal sama ajaga. Võrreldes riigieelarves planeerituga on kõiki makse esimese nelja kuu jooksul laekunud oodatust rohkem. Nelja kuuga on eelarves aastaks planeeritud maksudest kogutud 31,2 protsenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles