Leedo ettevõte hakkab Vormsi parvlaevaga sõitma

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormsi Sviiby sadam.
Vormsi Sviiby sadam. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lääne maavalitsus sõlmis liini Rohuküla-Sviiby teenindamise otselepingu uue parvlaevaga Ormsö Vjatšeslav Leedole kuuluva Saaremaa Laevakompanii tütarettevõttega Väinamere Liinid.

Leping hakkab kehtima 1. juunist ja kestab mitte kauem kui aasta.

Maavalitsuse teatel tehti otselepingu sõlmimiseks kaks hinnaettepanekut ja leping sõlmiti Väinamere Liinidega, kes tegi madalaima maksumusega ettepaneku ühe põhireisi reisitasu kohta - 138 eurot. Reisitasule lisanduvad käibemaks ja kütusekulu, mida kompenseeritakse lepinguperioodil vedaja esitatud arvete alusel.

Ühtlasi teatas maavalitsus uue riigihanke algatamisest Rohuküla-Sviiby liinile vedaja leidmiseks.

Mullu välja kuulutatud Vormsi operaatori konkursile esitasid pakkumuse Väinamere Liinid ja Kihnu Veeteed, hankekomisjon tunnistaks võitjaks neist esimese.

Kihnu Veeteed vaidlustas tulemuse, väites, et konkurent tegi alapakkumise. Märtsi algul otsustas Tallinna halduskohus, et Väinamere Liinide pakkumine oligi alapakkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles