Väikeettevõtja muudab jalgrattad vargakindlaks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees / EMF

Haapsalus sündinud ja kasvanud väikeettevõtja loodab koos kahe kaaslasega asutatud Bike-IDga muuta rattavarguse nii tülikaks, et vargad ei tahagi neid enam varastada.

«Jalgrattavargaid on laias laastus kahte sorti: professionaalsed vargad ja eluheidikud, kelle eesmärk on varastatud jalgratas võimalikult kiiresti maha müüa või pandimajja viia,» ütleb Markus Trei (35), kes käivitas tänavu Eestis Bike-ID pilootprojekti, millega on plaan ka Euroopasse laieneda.

Bike-ID idee põhinebki sellel, et varastatud ratast oleks nii aeganõudev ja tülikas maha müüa, et varas jätaks pigem varastamata. Tegemist on registriga, kus saab iga rattaomanik oma sõiduriista tasuta registreerida – selleks pole vaja muud kui ID-kaarti või mobiili-IDd ning jalgratta raami numbrit, mille seob register omaniku IDga.

Trei ütleb, et 19 euro 90 sendi eest on võimalik jalgratas teha veelgi vargakindlamaks, sest täpselt nii palju maksab Bike-ID veebipoes koos saatekuluga turvamärgistuse komplekt, mis muudab jalgratta lihtsalt identifitseeritavaks – nimelt koosneb komplekt Bike-ID numbriga kleebisest ja spetsiaalsest liimist, mida on praktiliselt võimatu rattalt eemaldada.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles