Pohjola Pank ühines Eesti Pangaliiduga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pangaliidu juhatus võttis tänasel koosolekul Pohjola Bank plc Eesti filiaali ühenduse liikmeks.


Pohjola Pank kuulub OP-Pohjola kontserni, mis on Soome juhtiv pangandus-, investeerimis- ja kahjukindlustusettevõtete grupp.

Grupi suurima finantsasutusena on Pohjola Pank keskendunud korporatiivpangandusele ja grupi rahvusvahelistele pangandusoperatsioonidele.

Pohjola Bank plc Eesti filiaali juhataja Arja Jurmu sõnul soovib Pohjola saada tunnustatud finantsteenuste pakkujaks ka kõigis Balti riikides.

«Eestis on meie eesmärgiks saada üheks eelistatumaks finantspartneriks siin tegutsevatele Soome ettevõtetele, samuti kohalikele suurtele ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Soovime rajada edukat partnerlust tuginedes asjatundlikele töötajatele ja seades eesmärgiks pikaajalised kliendisuhted.»

Pangaliit kui kommertspankasid ühendav erialaliit on avatud kõikidele Eestis tegevuslitsentsi omavatele krediidiasutustele. Koos Pohjola Pangaga on pankade huve esindaval liidul nüüd 12 liiget.

Pangaliidu peamisteks eesmärkideks on Eesti panganduse arendamine ja pankade ühiste probleemide lahendamiseks vajaliku tegevuse koordineerimine.

1992. aastal 21 kommertspanga poolt asutatud pangaliitu kuulub Eestis tegevuslitsentsi omavast 15 krediidiasutusest 12: Swedbank, SEB Pank, Nordea Pank, Sampo Pank, Eesti Krediidipank, Tallinna Äripank, Citadele Pank, UniCredit Pank, DnB NORD Pank, LHV Pank, BIGBANK ja Pohjola Pank.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles