Kohus kuulutas välja Top Toursi pankroti

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khaled Ibrahim Top Toursi kontoris
Khaled Ibrahim Top Toursi kontoris Foto: Top Tours

Täna kell 15 kuulutati Harju maakohtus välja reisifirma Top Toursi pankrot, esimene võlausaldajate koosolek toimub 26.oktoobril, kuid pankrotihalduri sõnutsi inimestel oma raha tagasisaamise lootust ei ole.

Pankrotihaldur Hele Kuut ütles, et kõigil eraisikutest võlausaldajatel ehk reisijatel, kes jäid oma reisist ilma, ei ole vajadust võlausaldajate koosolekule tulla, kuna kõik paarsada inimest lihtsalt ei mahu koosolekuruumi ära.

«Nõuded saata pankrotihalduri aadressile posti teel lihtkirjana kahe kuu jooksul pärast pankroti väljakuulutamist,» lausus Kuut ja lisas, et ootab nõudeid esialgu kuni 26. novembrini.

Siiski tõdes Kuut, et võlausaldajatel on lootus oma raha kätte saada praktiliselt olematu.

Kuudi sõnul on võlausaldajatel väga vähe lootust raha tagasi saada, kuna Top Toursi arvel on tänu rahapesu andmebüroo poolt kinni pandud arve tõttu varasid vaid 640 000 krooni eest.

Kuut lisas, et Top Toursi pankrotimenetluse osas on tegemist raske ja mahuka menetlusega, kuna vahetult enne probleemide ilmsikstulekut vahetas ettevõte raamatupidamisprogrammi.

«Nii on teinud paljud pankrotipesadeks muutunud ettevõtted ka varem. Nagu näiteks Glaskek või paljud teised, » tõdes Kuut.

TopTours AS pankroti väljakuulutamist nõudsid kohtult AS ANHEL ja Mina Turzim San. Ve Tic.Ltd.Sti, mis oli Top Toursi ametlik partner Türgis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles