Uus Saaremaa parvlaev saabub kuumast kohast: Krimmist

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod Ionase pardal Kavkazi sadamas Kertši väina ületamist ootamas.
Autod Ionase pardal Kavkazi sadamas Kertši väina ületamist ootamas. Foto: Artyom Geodakyan / TASS

Suvel Kuivastu ja Virtsu vahet sõitma hakkav Kreeka reederile kuuluv parvlaev Ionas lõpetas äsja just Krimmi poolsaarega parvlaevaühenduse teenindamise.

Mullu kevadel prahiti Ionas liinile Kertši ja Kavkazi sadamate vahel, kus liiklus tihenes seoses sellega, et Venemaa annekteeris poolsaare ja maismaaühendus läbi Ukraina kärbus.

Ionase lahkumine ja sõsarlaeva Olimpiada remontiminek tekitas Krimmi parvlaevaliikuses suure segaduse. Rossiskaja Gazeta teatel on autode Kertši väina ületuse ootejärjekord kuni nädal pikk, ja järjekorras ootab ligi 2000 masinat. Vene transpordiministri Maksim Sokolovi sõnul ei jätku riigiettevõttel ETD katkestusteta ühenduse tagamiseks parvlaevu.

Küprose lipu all sõitev Ionas on ehitatud Suurbritannias 1989. Laeval on portaali faktaomfartyg.se andmetel 400 reisijakohta ja 170 autokohta.

Ionas on eri nimede all seilanud Suurbritannias, Taanis, Hispaania ja Aafrika vahel, Itaalias ning Kreekas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles