Meie Maa: Saaremaa liinile tuleb Kreeka laev

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regula (pildil) kõrvale tuleb suvel Kuivastu-Virtsu liinile teinegi eakas parvlaev.
Regula (pildil) kõrvale tuleb suvel Kuivastu-Virtsu liinile teinegi eakas parvlaev. Foto: Raigo Pajula

Eelolevast suvest hakkab Virtsu-Kuivastu liinil igihalja Regula kõrval kurseerima Kreekast saabuv parvlaev Ionas, kirjutab Saaremaa ajaleht Meie Maa.

1989. aastal valminud Ionas kuulub Kreeka ettevõttele 2wayferries, mille tegevdirektor Georgius Papaioannides kinnitas ajalehele, et laev on tõepoolest teel, et silduda juba mõne nädala pärast Virtsu sadamas.

«Jah, me andsime laeva pooleteiseks aastaks rendile Saaremaa Laevakompaniile (SLK), kes vajab seda kuni riigiga sõlmitud lepingu lõpuni,» ütles Papaioannides Meie Maale. «Kreekast lahkumise järel on selle laeva majandamine juba SLK rida. Peale selle, et laev kuulub meie firmale, me praegu asjasse rohkem ei puutu.»

Portaali marinetraffic.com andmetel viibis Ionas reede keskpäeval Gibraltari väina ääres, Aafrika rannikul Hispaaniale kuuluvas Ceuta sadamas. Papaioannidese sõnul kulub parvlaeval Virtsu sadamasse jõudmiseks veel paarkümmend päeva.

Küsimusele, millal SLK ja 2wayferries Ionase väljarentimiseks käed lõid, vastas Papaioannides, et möödunud talvel.

Ei Meie Maal ega ka Postimehel õnnestunud Saaremaa laevakompaniilt uudisele kommentaari saada.

Loe pikemalt Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles