Eestisse mahub veel paar McDonald’si söögikohta

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu täitub 20 aastat esimese McDonald’si kiirtoidurestorani avamisest Eestis. Pildil Balti turgudel McDonald’si frantsiisilitsentsi omava Hili Venturesi tegevjuht Melo Hili (vasakul) ja Hili Venturesi söögikohtatega tegeleva allüksuse Premier Restaurantsi Baltikumi juht Vladimir Janevski.
Tänavu täitub 20 aastat esimese McDonald’si kiirtoidurestorani avamisest Eestis. Pildil Balti turgudel McDonald’si frantsiisilitsentsi omava Hili Venturesi tegevjuht Melo Hili (vasakul) ja Hili Venturesi söögikohtatega tegeleva allüksuse Premier Restaurantsi Baltikumi juht Vladimir Janevski. Foto: Liis Treimann

Mai alguses kuulutas maailma suurim kiirtoidukett McDonald’s välja ettevõtte restruktureerimise. Muudatused puudutavad peamiselt välisturge, kuid Eestist ja teistest Balti riikidest lähevad need ilmselt siiski mööda.

«Kui mina ühinesin 2005. aastal McDonald’si süsteemiga, siis nad olid just korraldanud ümber Euroopa turu,» selgitas Balti turgudel frantsiisilitsentsi omava Malta valdusfirma Hili Ventures nõukogu esimees ja tegevjuht Melo (Carmelo) Hili. «Euroopat juhiti varem tsentraalselt, aga seejärel jagati neljaks – põhi, lõuna, ida ja lääs,» lisas ta ja sõnas, et ilmselt Balti riike tulevased ümberkorraldused ei puuduta.

Nagu paljud jaekaubanduse- või teenindusettevõtted, ei tegutse McDonald’s paljudel turgudel ise, vaid on sõlminud kohalike operaatoritega frantsiisilepingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles