LuxExpressi juht odavbussifirmast: revolutsiooni ei tule

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu.
Pildil Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu. Foto: LAURA OKS/PM/SCANPIX

Sir Brian Sauteri Uue bussifirma tulek mõjub kindlasti turgu elavdavalt, kuid revolutsiooni ei sünni sõnas LuxExpressi tegevjuht Hannes Saarpuu.

Ta märkis, et hetkel ühtegi detaili uue odavbussifirma kohta teada ei ole ning ka ettevõte ise ei ütle midagi.

«Ent meie tegevusele ja strateegilistele plaanidele see väga suurt mõju ei avalda,» ütles Saarpuu. 80 protsenti nende liinidest on vabaturul toimetanud kogu aeg.

Küll aga saab sellest võidu bussisektor tervikuna – reisijaid tuleb juurde ning bussisektor saab tähelepanu. Eesti bussisektor on piisavalt konkurentsivõimeline ka odavbussifirma jaoks. «Revolutsiooni olema ei saa,» hindas Saarpuu. Uue bussifirmaga kohanemine võtab aega kuus kuud, hindas ta.

Paljudele turgudele on LuxExpress samamoodi hiljem sisenenud. Sealhulgas ka Poola turule, kus turuliider on just Sauteri firma. «Igal pool on turu üldine kasv kiirenenud ja isegi vanad vedajad saavad reisijaid juurde,» rääkis ta. Põhjuseks suurem turundus ja kommunikatsioon, mis kaasnevad uue firma tulekuga.

Ent Sauteri poolt pakutava firma hinnad tulevad mugavuse ja kvaliteedi arvelt. «Bussides on palju istmeid, ning nädalavahetustel suudetakse kohad täis müüa, mis lubab hinnad all hoida,» ütles Saarpuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles