Uberi järgmine ohver on Londoni kuulus must takso

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni mustad taksod.
Londoni mustad taksod. Foto: Nick Edwards / National Pictures / TopFoto

USA «taksoäpp» Uber on tegemas tuult alla vanadele ja väärikatele musta karva taksodele, mis mitmeid põlvkondi linnarahvast ja külalisi Londonit mööda ringi on sõidutanud.

Nagu näitavad Bloombergi poolt Londoni transpordiametilt hangitud andmed, on musta takso litsentside taotluste arv tänavu kukkunud juba 20 protsenti – ja süüdlasena nähakse üheselt Uberit.

Samal ajal on mustade taksode juhtide kontemurdvalt keeruka testi – The Knowledge – läbimiseks registreerunud juhtide hulk kukkunud ühes peamistest eksamikeskustest lausa kahe kolmandiku jagu.

«Selliseid langusi pole ma iial näinud ning ma olen taksot sõitnud juba 30 aastat,» ütles litsentseeritud taksojuhtide ühenduse (Licenced Taxi Drivers Association) juht Steve McNamara.

Tänase seisuga on Uberi teenistuses juba ligikaudu 15 000 Londoni autojuhti. Mustad esialgu juhivad – neid on 25 000. Siiski näitab trend, et varsti võib Uber traditsioonilistele taksodele tagatulesid näidata – nagu New York Citys juba ongi juhtunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles