EL laiendas terasetolle

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nippon Steeli ja Sumitomo terasetehas Tokais Kesk-Jaapanis. Mõlema terasetootjate toodangule kehtestas EL nüüd tollimaksu.
Nippon Steeli ja Sumitomo terasetehas Tokais Kesk-Jaapanis. Mõlema terasetootjate toodangule kehtestas EL nüüd tollimaksu. Foto: Kyodo / Reuters

Lisaks Hiinast ja Taivanilt pärit roostevabale terasele kehtestatud tollimaksule kehtestas Euroopa Komisjon täna tollimaksu ka elektrotehnilisele terasele.

Dumpinguvastase iseloomuga maksuga maksustatakse Hiinast, Jaapanist, Venemaalt, Lõuna-Koreast ja USAst Euroopa Liitu imporditud elektrotehnilist terast.

Jaapani terasetootjate Sumitomo, Nippon Steel ja JFE Steel kehtestati 35,9-34,2 protsendine tollimaks, Hiina tootjatele (Baosteel, Wuhan Iron jt) 28,7 protsendiline tollimaks, Lõun-Korea tootjatele 22,8, USA tootjatele 22 ja Vene tootjatele 21,6 protsendiline tollimaks.

Euroopa Komisjon kehtestas elektrotehnilise terase kaitsetollid pärast Euroopa terasetootjate ühenduse Eurofer mullu juulis tehtud avalduse peale algatatud uurimist.

Aastatel 2011-2014 vähenesid elektrotehnilise terase hinnad Euroopas kuni 30 protsenti ning importterase osakaal kasvas samal ajal 45 protsendini koguturust.

Elektrotehnilist terast, mis on vähese süsiniku ja suure ränisisaldusega, kasutatakse elektrotehnikatööstuses laialdaselt magnetmaterjalina, näiteks trafodes ja rootorites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles