Facebook palkas tasuta interneti levitamiseks endise USA riikliku regulaatori

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Sotsiaalvõrgustik Facebook palkas ettevõtte Internet.org tasuta interneti initsiatiivi eest vastutavaks asepresidendiks USA kommunikatsiooniteenuste komisjoni (FCC) nõukogu endise esimehe Kevin Martini, kirjutab Fortune.com.

Facebook on viimastel aastatel arendanud oma Internet.org initsiatiivi, millega loodetakse satelliitide ja droonide abil tagada internetile ligipääsuvõimalused ka vähese internetilevikuga arengumaade tarbijatele.

Facebookil on projektiga olnud juba praegu mõnedes riikides probleeme. Näiteks Indias on veebineutraalsuse toetajad avaldanud protesti ettevõtte poliitika vastu, mis lubab tasuta interneti platvormi kasutada vaid käputäiel sisutootjatel.

Aastatel 2005-2009 FCCs töötanud Martini ülesandeks on projekti juures erinevate riikide internetti puudutavate regulatsioonidega seotud tõkete eemaldamine ja probleemide lahendamine.

Martin on Facebooki heaks konsultandina töötanud viimased kaks aastat, andes nõu mobiilse interneti ja traadita võrkude alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles