Ragn-Sellsi kaebus Kiviõli jäätmeveohankel jäi rahuldamata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragn-Sellsi prügiauto.
Ragn-Sellsi prügiauto. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Riigihangete vaidlustuskomisjon (VAKO) jättis rahuldamata Ragn-Sellsi AS-i vaidlustuse Kiviõli linna korraldatud jäätmeveo teenuse osutamise hankes, millega ettevõte taotles OÜ Ekovir pakkumise edukaks tunnistamise kehtetuks kuulutamist.

Hankele esitasid pakkumise OÜ Ekovir, Eesti Keskkonnateenused AS ja Ragn-Sells AS. Kiviõli linn kvalifitseeris kõik pakkujad ning tunnistas edukaks OÜ Ekovir pakkumise. Ragn-Sells vaidlustas hanke tulemuse põhjendusega, et Ekoviri pakkumus on põhjendamatult madala maksumusega ning Kiviõli linnavalitsuse otsus selle edukaks tunnistamiseks on õigusvastane ja kuulub kehtetuks tunnistamisele, vahendab BNS. 

Ekoveri pakkumuse kogumaksumus hankelepingu perioodil on 123 770 eurot, mis moodustab hanke määratud eeldatavast maksumusest 210 000–350 000 eurot vaid 35,4–58,9 protsenti, mistõttu see ei kata Ragn-Sellsi hinnangul isegi jäätmete töötlemise kulu.

Vaidlustuskomisjon leidis otsuses, et linnal tekkis kahtlus OÜ Ekovir pakkumuse maksumuse põhjendatuse suhtes, mistõttu linn nõudis ettevõttel selgitusi pakkumuse maksumuse kohta ning tuvastas selle alusel, et teenust on võimalik pakutud maksumusega kasumlikult osutada. Kuna linna otsus OÜ Ekovir pakkumuse edukaks tunnistamiseks on vaidlustatud üksnes põhjendusel, et Ekoviri pakkumus on põhjendamatult madala maksumusega, puudub alus selle otsuse kehtetuks tunnistamiseks.

Otsuse peale on võimalik esitada kaebus Tallinna halduskohtule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles