Ericsson kaebas Apple'i Euroopas kohtusse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericssoni peakorter Stockholmis.
Ericssoni peakorter Stockholmis. Foto: ericsson.com

Lisaks USA kohtus pooleli olevale patendivaidlusele on Ericsson nüüd kaevanud Apple'i ka Saksamaa, Hollandi ja Ühendkuningriigi kohtusse.

Apple'i ei ole praegu kehtivaid litsentse Ericssoni tehnoloogiale, ometi jätkab ta üle maailma toodete müümist, mille litsentsid on aegunud, teatas Rootsi ettevõte.

Ericssoni pressiteate kohaselt on Apple'iga üritatud litsentsitasudes kokku leppida kaks aastat. Nüüd on kokkuleppepakkumise vastuvõtmise tähtaeg möödas, märkis ettevõte.

«Apple jätkab kasumi teenimist Ericssoni tehnoloogialt ilma kehtiva litsentsita. Meie tehnoloogia on kasutusel tänapäeva sideseadmete mitmetes omadustes ja funktsionaalsuses. Oleme veendunud, et Saksa, Ühendkuningriigi ja Hollandi kohtud aitavad meil lahendada selle asja mõistlikul viisil,» ütles firma pressiteates Ericssoni intellektuaalomandi juht Kasim Alfalahi.

Ericssoni teatel puudutab vaidlus 2G ja 4G/LTE standardite põhiseid patente, aga ka standardiseerimata tehnoloogiat mis on näiteks kasutusel pooljuhtkomponentides ja mitte-mobiilses kommunikatsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles