Venemaal on hakatud tootma Leedu toiduainete koopiaid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu piimatooted Kaliningradi poeriiulis enne kaubanduspiiranguid.
Leedu piimatooted Kaliningradi poeriiulis enne kaubanduspiiranguid. Foto: Igor Zarembo / RIA Novosti

Vene tootjad on hakanud tegema järgi tuntud toidubrände Leedust ja mujalt, üritades teenida nende positiivselt kuvandilt ning täita embargo tekitatud tühimikku.

Venemaa kauplustesse on ilmunud juustud ja teised tooted, mille nimetustest jääb mulje Leedu impordist, vahendab Dienas Bizness portaali Vz.lt. Samas on kaup valmistatud Venemaal või Valgevenes.

Nähtust võib küll võtta kui austusavaldust kõrgele Leedu kvaliteedile, kui tulevikus võib leedukatel osutuda keerukaks Vene turule tagasi pöörduda.

«See on kohalike tootjate initsiatiiv. Nad ei varasta meie brände, kuid üritavad erinevate nippidega kliente haneks võtta,» ütles Permi kaubandusketi Norman Vivat kommertsdirektor Petras Cepauskas.

Cepauskase hinnangul on trend ohtlik, sest võltsingute kvaliteet ei vasta originaalile.

Nagu rääkis portaalile Vz.lt Leedu piimatööstuse Marijampoles Pieno Konservai juhatuse esimees Rimas Varkulevicius, ei ole tegemist venelaste esimese katsega «Leedut teha»: umbkaudu viis aastat tagasi ilmus sealsele turule kohalik «Продукт литовский» («Leedu toode»), millel polnud Leeduga midagi pistmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles