Hotellid saavad maksutõusu tasandamiseks 6-miljonise toetusmeetme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selleks et kompenseerida majutusasutustele 2017. aastast 5 protsendipunkti võrra tõusvat käibemaksu, otsustas valitsuskoalitsioon luua samast aastast alates toetusmeetme, mille eelarve on aastatel 2017-2019 iga-aastaselt 2 miljonit eurot.

«Minu soov oleks olnud, et majutusasutuste käibemaksu oleks tõstetud 3 protsendipunkti võrra, aga vaidlused olid tulised ja kompromissid olid lõpuks sellised,» ütles ettevõtlusminister Urve Palo BNS-ile.

«Osa kompromissist oli see, et sektor saab alates 2017. aastast iga aasta 2 miljonit eurot, see on siis kolme aasta peale 6 miljonit eurot, täiendavaid vahendeid turismisektori rahastamiseks. Täiendavad meetmed töötatakse välja ettevõtlusministri juhtimisel,» rääkis Palo.

Ministri sõnul hakkab see olema kindlasti midagi enamat kui turustuskampaania. Tema sõnul on plaanis koostöös turuosalistega välja töötada konkreetsed kavad ja plaanid, peamiselt keskendudes regionaalsele aspektile ja soodustada ühistegevust. «Eelkõige me disainime need meetmed maaturismi arenguks.»

Valitsus leppis neljapäeva hilisõhtuni kestnud kabinetinõupidamisel kokku, et majutusteenuste käibemaks tõuseb 2017. aastast 5 protsendipunkti võrra ehk seniselt 9 protsendilt 14 protsendini.

Algselt plaanis uus koalitsioon tõsta majutusasutuste käibemaksu 11 protsendipunkti võrra ehk seniselt 9 protsendilt 20 protsendile. Plaanitav muudatus pälvis turuosaliste terava kriitika. Algselt oodati sellest sammust riigikassasse iga-aastaselt 23–26 miljonit eurot lisatulu aastas.

Konjunktuuriinstituudi hinnangul oleks algselt plaanitud 11-protsendipunktiline maksutõus vähendanud majutusasutuste külastajate arvu 6 protsenti ehk 180 000 inimese võrra ning tõstnud hindu 7 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles