Swatch loodab nutikellaturul laineid lüüa kauakestva akuga

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swatchi firma kellad.
Swatchi firma kellad. Foto: AFP / Scanpix

Maailma suurim käekellade tootja Swatch Group plaanib järgmisel aastal nutikellade tarbeks turule tuua uue kauakestva aku, kirjutab Reuters kohalikule ajalehele Handelszeitung toetudes.

Swatchi tegevjuht Nick Hayek väitis intervjuus ajalehele, et uut akut on võimalik kasutada ka autodes, avaldamata siiski täpsemaid üksikasju selle kasutusviiside kohta.

«Kes iganes toob turule nutikella aku, mida ei pea pool aastat laadima, omab selget konkurentsieelist,» ütles ta. «Me töötame  oma uuringuüksusega Belenos ja akutootjaga Renata intensiivselt selle probleemi lahendamise kallal ning järgmisel aastal tuleme me turule revolutsioonilise akuga, mis ei ole mõeldud ainult kellade, vaid ka autode jaoks.»

Tegu ei ole Swatchi esimese nutikellade turuga seotud avaldusega. Ettevõte avalikustas märtsis, et plaanib vastulöögina Apple´i nutikellale hakata oma käekelladesse lisama programmeeritavaid kiipe, mille abil on kasutajatel võimalik randmeviipe abil makseid teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles