Finnair tahab kahekordistada Aasia lende

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi uute Airbus A350 XWB salong.
Finnairi uute Airbus A350 XWB salong. Foto: finnair.com

Finnair tahab kahekordistada Helsingist lähtuvate Aasia lendude arvu 2020. aastaks 2010. aastaga võrreldes, teatas ettevõte täna Helsingi börsile.

Finnairi kasvustrateegia tuum on kasusaamine Aasia ja Euroopa vahelise lennuliikluse kasvavast nõudlusest, teatas Soome lennufirma börsile saadetud strateegia ülevaates. Strateegia põhineb Aasia kasvavatel turgudel, kiiretel ühendustel Kagu-Aasia ja Euroopa vahel, kvaliteetsel teenindusel, aga ka kuluefektiivsel ja punktuaalsel opereerimisel, teatas ettevõte.

Finnairi teatel algab strateegia rakendamise uus etapp tänavu oktoobris, kui ettevõte võtab esimese Euroopa lennufirmana kasutusele laia kerega lennukid Airbus A350 XWB.

Soome lennufirma juhatus tõstis ka Finnairi netovõlasuhte lubatava määra 140 protsendilt 175 protsendini ning teatas majanduslikud eesmärgid: vähemalt 6 protsenti keskmist kasumlikkust tsükli jooksul ja investeeritud kapitali tootlust keskmiselt vähemalt 7 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles