Swedewingsi jurist: Avies pole maksnud suvest saati

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma Avies lennuk
Lennufirma Avies lennuk Foto: Wikipedia.org

Avies jäi võlgu juba mullu suvel ning see on kolmekordistanud lennufirma võla, sõnas Intrum Justitia jurist Reelika Tuisk, kes esitab Aviesi vastu pankrotiavalduse esitanud Swedewingsi. 

«Täna toimunud kohtuistungil Avies AS vaidles küll nõudele vastu, kuid oleme jätkuvalt seisukohal, et  Swedewings AB nõue on põhjendatud,» sõnas Tuisk.

Avies ei ole alates 2014. aasta suvest suutnud täita oma kohustusi Swedewings AB ees ning on seega püsivalt maksejõuetu. Jurist ütles, et ettevõtte põhinõue on 50 000 USA dollarit ja viivis. Tänaseks on nõue kasvanud enam kui kolmekordseks.

«Eeltoodud põhjusel on Swedewings AB poolt esitatud pankrotiavaldus õigustatud ning Swedewings AB taotles ajutise pankrotihalduri määramist,» ütles Tuisk, rõhutades, et tegelikkuses Swedewingsi nõue Aviesi vastu on tunduvalt suurem, kui seda on pankrotiavalduses esitatud nõue. Jurist sõnas, et kui kohus pankrotimenetlusega ei jätka ja ajutist pankrotihaldurit ei määra, siis kindlasti pöördub Swedewings võlgnevuse sissenõudmiseks hagimenetluse korras kohtusse.    

Aviesi tegevjuht Allan Soll sõnas, et võlgnevuse suuruses on erimeelsused, kuid nõuded ei ole neile üle jõu käivad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles