Murdochi telekanal ei lase Skype'i kaubamärki Euroopas registreerida

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype'i logo ettevõtte kontori ees Palo Altos Californias.
Skype'i logo ettevõtte kontori ees Palo Altos Californias. Foto: Paul Sakuma / AP

Euroopa Liidu kohus otsustas, et liigse sarnasuse tõttu suhtlemistarkvara Skype ja telekanali Sky nimedes ei saa Microsoft Skype'i kaubamärgina registreerida.

Microsoft esitas kaubamärgitaotluse kümme aastat tagasi ja siis otsustas Euroopa Liidu siseturu harmoniseerimise osakond, et Skype on liialt sarnane magnaat Rupert Murdochi telekanali Sky nimele, et sellele üle-euroopalist kaubamärgi kaitset anda. Nüüd vaatas asja üle Euroopa Liidu kohus ja andis samuti Skyle õiguse, teatas BBC.

Microsoft ei saa nüüd Euroopas registreerida ka Skype'i pilvekujulist logo, sest see assotsieerub taevaga (sky ingl. k).

Microsoft teatas, et kavatseb kohtuotsuse edasi kaevata. Esialgu ei ole kavas Skype'i nime ja kaubamärki muutma hakata. «Kohtuvaidlus ei olnud juriidiline rünnak Skype'i nime kasutamise vastu, vaid ainult selle registreerimise vastu,» ütles ettevõtte pressiesindaja.

See pole neil ettevõtetel esimene nimevaidlus. Mullu oli Microsoft sunnitud muutma oma pilveteenuse nime SkyDrive'st OneDrive'ks, sest Londoni kohus otsustas, et SkyDrive'i nimi rikub Sky kaubamärgi õigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles