Philip Morris soovitab tubakaaktsiisi tõsta tuleva aasta maist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetaja.
Suitsetaja. Foto: Peeter Langovits

Tubakatoodete maaletooja ja hulgimüüja Philip Morris Eesti OÜ hinnangul võiks tubakaaktsiisi tõsta tuleva aasta maist, selle asemel, et seda teha aasta algusest, kuivõrd see langeks sel juhul kokku uute sigaretikarpide kasutusele võtmise ajaga.

«Uue tubakatoodete direktiivi järgi peavad 20. maist 2016 aastal Euroopa Liidu siseturule toodetud või vabasse ringlusesse saadetud tooted vastama uutele märgistusnõuetele,» ütles Philip Morris Eesti kommunikatsioonijuht Kai Tammist BNSile.

«Eesmärgiga tagada piisav aeg tootmisprotsesside ettevalmistamiseks on oluline õigeaegse seadusandluse olemasolu ja selgus, kuidas uusi märgistamise nõudeid Eesti õigusruumis rakendatakse. Lisaks, kuna ka sigarettide aktsiisitõus on planeeritud 2016.aastasse, soovitame kaaluda nende kahe administratiivse protsessi ühildamist,» rääkis Tammist.

Kehtiva seaduse alusel peaks tubakatoodete aktsiisimäär kasvama tulevast aastast 5 protsendi võrra, sellest sammust oodatakse 2016. aastaks maksulaekumise kasvu 6,8 miljonile eurole. Samas on uus koalitsioon kaalunud mõtet seda tõsta rohkem, kuid senini pole selge, kas see on põhiseadusega kooskõlas, kuivõrd ettevõtjatel võib olla õigustatud ootus lubatud tõusumäära osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles