Uber kavatseb Tallinnas varsti tegevust alustada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber
Uber Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Autojagamisteenus Uber kavatseb «varsti» alustada tegevust kogu Tallinna piirkonnas, eriti piirkondades, kuhu ühistransport ei jõua.

«Uber tuleb Tallinnasse varsti. Me ei saa veel täpselt avaldada, millal, ent loodetavasti juba väga varsti,» rääkis Uberi rahvusvaheline lansseerija Alexander Lobov konverentsil Mobile Summit Estonia, vahendab BNS.

Ta selgitas, et Tallinnasse laienemise üks põhjuseid on asjaolu, et inimesed üritavad siin juba teenust kasutada, ehkki sellel turul Uber veel käivitunud ei ole. «Üks vahendeid, mida me kasutame, on andmeanalüüs. See näitab meile muuhulgas, et inimesed üritavad Uberi rakendust kasutada ka turgudel, kuhu me ametlikult veel laienenud ei ole – näiteks Tallinnas, Riias ja Vilniuses,» selgitas Lobov.

«Miks tulla kohta nagu Eesti? Me ei saa lihtsalt ülbelt kohale tulla ja eeldada, et inimesed hakkavad meid armastama. Aitab, kui inimesed juba meie järgi puudust tunnevad,» rääkis ta.

Tallinnas ollakse eriti huvitatud teenuse kasutamisest piirkondades, mis on ühistranspordi poolt alateenindatud, märkis Lobov. «See on meie esimene prioriteet ja asi, mida oleme näinud ka mujal Euroopas, näiteks Pariisis – inimesed tahavad meid kasutada viimaste teeotsade jaoks,» lisas ta.

Teenus pole Tallinnas veel käivitunud, kuna asjad võtavad aega, rääkis ta. «Me pole veel täiesti kindlad selles, millist tootepaketti me pakkuma hakkame, nii et öelda, et oleme käivitumiseks valmis, oleks veel vara,» ütles Lobov.

Lobovi sõnul toob Uber Tallinnale kaasa vähem ummikuid, väiksema õhusaaste, kiirema liikluse ning paremad liikumisvõimalused. «Oleme teenuse ooteaja saanud suhteliselt madalale: isegi suhteliselt uutes linnades nagu Budapest või Praha oleme saanud ooteaja ligikaua 5,6 minutile,» rääkis ta.

Uber teeb koostööd autojuhtidega, kelle teenuseid saavad kliendid tellida Uberi rakenduse kaudu ning kes maksavad oma sissetulekust 5-20 protsenti ettevõttele. Ettevõte tegutseb 304 linnas 57 riigis ning ettevõtte väärtus on ligikaudu 40 miljardit dollarit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles