Ansip rõhutas Balti koostöö vajadust energeetika vallas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti riikide peaministrid.
Balti riikide peaministrid. Foto: Valitsuse pressibüroo

Tänasel Balti Ministrite Nõukogu kohtumisel arutasid Eesti peaminister Andrus Ansip, Läti peaminister Valdis Dombrovskis ja Leedu peaminister Andrius Kubilius regiooni majandus- ja  finantsküsimusi ning koostööd julgeoleku ja energeetika vallas.

Peaministrid allkirjastasid ühisavalduse, mis sisaldab koostöö eesmärke kõikides nimetatud valdkondades vahendas valitsuse pressiesindaja.

Peaminister Ansipi sõnul on Eesti jaoks eriti oluline eesmärkide saavutamine energeetika vallas. See tähendab ühise avatud ja toimiva  elektrituru rajamist Baltimaades ning Nord Pool Spoti hinnapiirkonna laienemist Lätti ja Leetu.

«Eesti on huvitatud reaalselt toimiva elektrituru loomisest Baltikumis osana ühisest elektriturust Põhjamaadega,» rõhutas ta.

Majanduskoostöö osas rääkisid peaministrid vajadusest jätkata kõigis kolmes riigis struktuursete reformidega. Ühiselt oldi seisukohal, et Eesti üleminek eurole toetab kogu piirkonna majanduskeskkonna arengut. Peaministrid said ülevaate ka kolme Balti riigi transpordi infrastruktuuri arengutest.

Ühtlasi kiitsid peaministrid heaks sotsiaalküsimuste töörühma loomise, mis hakkab tegelema ühiste tervishoiuteenuste väljatöötamisega. Peaministrid arutasid ka Balti riikide koostööd Põhjamaadega. Balti Peaministrite Nõukogu tänavuseks eesistujaks on Läti, järgmisel aastal on Balti valitsustevahelise koostöö eesistujaks Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles