Apple ja IBM hakkavad Jaapani eakate kodanike eest hoolitsema

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPad
iPad Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Apple ja IBM hakkavad koostöös Jaapani riikliku postiteenistusega pakkuma riigi eakatele kodanikele vastava tervisejälgimistarkvaraga varustatud tahvelarvuteid, kirjutab Ars Technica.

Kokku peaks seenioritele 2020. aastaks jõudma 4-5 miljonit IBMi tarkvara kandvat iPad tahvelarvutit.

Apple ja IBMi koostöö Jaapanis on osa nende eelmisel aastal avalikustatud partnerlusest, mille abil loodavad ettevõtted kogu maailma kontoritesse tuua rohkem Apple´i tahvelarvuteid ja IBMi tarkvara. Selle tarbeks loob IBM suure hulga spetsiaalsetele ärialadele mõeldud iOSi rakendusi, näiteks Jaapani puhul on loomisel vananevat elanikkonda silmas pidades vastav terviseanalüüsi tarkvara.

Uus projekt saab olema osa juba praegu toimivast Jaapani riikliku postiteenistuse teenusest Watch Over, mille käigus kontrollivad postiljonid teatud igakuise tasu eest vanemaealiste kodanike olukorda ning annavad sellest nende sugulastele teada. iPadid teevad selle teenuse osutamise lihtsamaks ning mugavamaks ning pakuvad ka lisavõimalusi kiirema suhtluse näol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles