Suvepealinnas ei tohiks leviauku tekkida

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand
Pärnu rand Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Elisa lisab Pärnusse ja selle lähiümbrusse 20 uut 4G tugijaama, suviseks külastajate hulga hüppeliseks kasvuks on valmis ka teised mobiilioperaatorid.

«Lisaks 41 000 põlispärnakale aitab uus võrk suvel ligi 300 000 puhkajal rahulikult kas või rannaliival pikutades oma puhkusepildid Instagrami, Dropboxi või mujale kiirelt ja muretult üles laadida,» ütles Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski.

Elisa tihendab 4G võrku Pärnus ja lähiümbruses, lisades 20 uut 4G tugijaama kohtadesse, kus neid seni ei olnud. Teiste hulgas saab oma 4G tugijaama ka näiteks Sindi, kus see varem puudus. Elisa võrgujuhi Andrus Kaarelsoni sõnul ei ole Eestis ühtegi teist sellist kohta nagu Pärnu, kus kasutajate koormus aasta jooksul niivõrd palju muutub.

«Pärnu on tähtis just seetõttu, et peame arvestama lisaks pärnakatele ka väga paljude Eesti eri paigus elavate Elisa klientidega, kes Tallinnas, Tartus ja mujal on harjunud 4G kvaliteediga, ning lähevad Pärnusse puhkama,» märkis Kaarelson. Uute tugijaamade ehitamisega peaks paranema Elisa 4G levi Pärnus ka siseruumides.

Suvise koormuse kasvuga Pärnus on arvestanud ka teised mobiilioperaatorid. «Eriti märgatav on see olnud Pärnu rannapiirkonnas, kus meil on selleks paigaldatud omaette tugijaamad,» rääkis EMT levist Eesti Telekomi meediasuhete juht Raigo Neudorf. Ettevõte lisab levimahtu ka Pärnus toimuvate suveürituste ajaks.

Tele2 poolt eelmisel aastal käivitatud 500 uuest tugijaamast 35 ehitati Pärnumaale ning neli rannapiirkonda. «Tänavu ehitame Pärnumaale 11 3G ja 4G saatejaama, millest neli tuleb rannapiirkonda lisaks,» sõnas Tele2 kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt. 

Lisaks uute jaamade ehitamisele häälestab mobiilioperaator mais Pärnus olemasolevad saatjad ümber nii, et nende ressurss läheks rohkem läheks sinna, kus on puhkajad. «Sarnased ümberhäälestamised viime läbi ka teistes Eesti suvituspiirkondades,» märkis Saarvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles