Alexela aktsiisitõusust: ligi pooled veofirmad hakkavad tankima mujal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela automaattankla Sikupilli keskuse ees.
Alexela automaattankla Sikupilli keskuse ees. Foto: Mihkel Maripuu

Alexela Oil uuris Eesti suurimatelt kütusetarbijatelt, kuidas muutuksid nende tarbimisharjumused valitsuse kavandatud aktsiisitõusu tulemusena.

Alexela Oil võttis möödunud nädalal ühendust ligi 2000 transpordiettevõttega, uurides, kuidas mõjutaks ettevõtete äritegevust valitsuse planeeritav aktsiisitõus. Küsitlusele vastas üle 300 ettevõtte, kellest viis protsenti ostavad täna lõviosa kütusest Lätist, Leedust või Poolast. «Juhul kui jõustub valitsuse aktsiisitõusuplaan, tõuseb selliste ettevõtete osakaal 45 protsendile,» selgitas Alexela Oil müügiarendusdirektor Aivar Räim pressiteate vahendusel.

Räime sõnul on Eestis juba täna kütusehinnad kallimad kui teatud naaberriikides. «Võrreldes Lätiga on Eestis kõrgematest maksudest tulenevalt bensiin umbes 8 senti ja diisel 6 senti kallim,» viitas Räim.

Samale asjale on viidanud ka Olerexi juhatuse liige Alan Vaht, kes ütles, et juba täna on diisliaktsiis kõrgem kui teistes Balti riikides ning see tähendab, et transpordiettevõtetel puudub juba peale järgmise aasta aktsiisitõusu motivatsioon Eestis tankida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles