VKG kütusekulude kasv ulatuks aktsiisitõusu korral miljonitesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG tehas. Pilt on illustratiivne.
VKG tehas. Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Viru Keemia Grupp (VKG) pole veel konkreetseid lisakulusid seoses kütuseaktsiiside kavandatava tõusuga kokku löönud, kuid ettevõtte hinnangul ulatuksid need miljonitesse eurodesse.

«Kütuseaktsiiside tõstmine avaldab kindlasti mõju ka meie äritegevusele. Meil on päris suur masinapark ja aastane tarbimine ulatub üle kolme miljoni liitri. Meie pole veel tegelenud detailsemate arvutustega, aga hinnanguliselt võib rääkida ikkagi miljonitest eurodest,» ütles ettevõtte suhtekorraldusjuht Irina Bojenko BNSile.

«Samas näeme suurt riski ka sellest, et kui antud programm võetakse vastu ja viiakse ellu, hakatakse kodumaisel kütteturul põlevkiviõlile eelistama alternatiivkütuseid. Põlevkiviõlitootjana teeb see meid väga murelikuks,» lisas ta.

VKG hinnangul on aga positiivne, et rahandusministeerium kaasas ettevõtteid antud arutelusse. «On arusaadav, et sellised otsused vajajad tõsist kaalumist ja põhjalikku eeltööd,» märkis Bojenko.

Rahandusminister Sven Sester kohtus kolmapäeval kütusesektori esindajatega, et arutada aktsiisitõusudega kaasnevaid riske.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles