Kinode uus omanik: tahame kinoelamust täiustada

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola Plaza.
Coca-Cola Plaza. Foto: Andres Haabu / Postimees

Usume, et kinoelamust saab parandada, täiuslikumaks muuta, ütles intervjuus Postimehele Põhja- ja Baltimaade 66 kino, sealhulgas kolme Eesti kino – Coca-Cola Plaza, Ekraan ja Astri – uue enamusosaniku Bridgepointi Põhja regiooni juht Mikael Lövgen.

Miks investeerite kinodesse?

Kui vaadata ajalukku, nii 15 aastat tagasi, siis selle aja jooksul on meelelahutustööstus olnud kõige jõudsamalt kasvav sektor. Hoolimata sellest, et digitaalne meedia tungib peale, on kinokülastuste arv kasvanud üsna stabiilselt kõik need aastad, 3-4 protsenti aastas.

Meid just meelitas see stabiilsus ja see ühtlane kasv.

Millised on Bridgepointi tulevikuplaanid Nordic Cinemas Groupiga?

Usume kindlalt, et kogu kinoskäigu elamust saab veel parandada. Saab arendada kino sisustust, parandada helikvaliteeti. Siis näiteks lisada 4D, või muuta teistsuguseks, laiemaks, pakutavate suupistete ja jookide valikut.

Mõte on selles, et arendame mingeid asju nii, et tervik saab parem, täiuslikum. Kinokülastajad saavad suurema elamuse, see on eesmärk.

Kuhu ja kui palju täpsemalt investeerite?

Mikael Lövgen. Foto:
Mikael Lövgen. Foto: Foto: Bridgepoint

Esialgu ei saa me ühtki otsust teha, sest omand pole veel meile üle tulnud. Tehing pole lõpule viidud. Vaja on ka asjakohaste ametnike heakskiitu.

Kui aga see osa on läbi, siis istume tegevjuhtkonnaga koos maha ja vaatame, mida me kuskil teha saame ja mida on mõistlik teha.

Bridgepoint on kasvuinvestor. Me ei ole sellised investorid, kes võtavad üle viletsas seisus firma, saneerivad selle ja müüvad siis edasi. Me ostsime väga korraliku kinovõrgustiku, nüüd vaatame ainult, kust saab midagi veel paremaks timmida või suuremaks kasvatada.

Täpsematest summadest praegu rääkida on ennatlik. Me peame kooskõlastama investeeringud oma kaasomaniku Bonnieriga ja kuulama, mida nemad arvavad. Kuid kindlasti anname oma plaanidest edaspidi teada.

Kas on kavas NCG kinode võrku ka täiendada, mõni uus kino lisada?

See on kindlasti üks võimalus. Ostes me vaatasime, kuidas on praeguse võrgu katvus ja see on väga korralik. Samas siiski on veel kinodega katmata potentsiaalseid alasid, nii et on võimalus laieneda.. Ühtlasi muidugi saame ka olemasolevaid kinosid laiendada, lisada näiteks uusi saale, või vanu kinosid uuendada, et rohkem külastajaid teenindada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles