Mitsubishi Muuga-Kaluuga vedude maht kahanes poole võrra

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Mitsubishi Outlander New Yorgi autonäitusel aprilli alguses.
Uus Mitsubishi Outlander New Yorgi autonäitusel aprilli alguses. Foto: Mary Altaffer / AP

Mitsubishi Venemaa Kaluuga koostetehasesse detaile viiv rong Muuga sadamast sõidab praegu poole hõredama graafikuga, põhjus on tehase ümberseadistamine uuele Outlanderi mudelile, ütles Transiidikeskuse tegevjuht Erik Laidvee.

Laidvee sõnul on vene autoturg küll kukkunud, viimastel andmetel kaks viiendikku, kuid Mitsubishi Outlanderi müük nii palju kannatanud ei ole. «Seal müüvad praegu kas väga kallid autod, väga odavad autod või maasturid, nagu Outlander,» ütles ta. «Õnneks Mitsubishi müük on parem kui paljudel teistel markidel.»

Tehase ümberseadistamine uuele Outlanderile on tinginud hõredama rongigraafiku. Seda hirmu Laidvee sõnul aga praegu ei ole, et Mitsubishi regulaarvedu Muuga sadama kaudu Kaluuga tehasesse seisma jääb.

Siiski ei kehti enam mullu tehtud optimistlik veomahu kasvu prognoos. «Oleks hea, kui saaks sama mahu kokkuvõttes kätte kui eelmisel aastal,» ütles Transiidikeskuse juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles