USA töötu abiraha taotlejate arv kasvas üllatuslikult

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalakäija Las Vegases Silver State Arena juures tööd pakkuva kuulutuse ees. Augustis kerkis Nevada osariigis töötuse määr rekordilise 14,4 protsendini.
Jalakäija Las Vegases Silver State Arena juures tööd pakkuva kuulutuse ees. Augustis kerkis Nevada osariigis töötuse määr rekordilise 14,4 protsendini. Foto: SCANPIX

Maailma suurima majanduse USA esmakordselt töötu abiraha taotlejate arv kasvas eelmisel nädalal ootamatult, andes tunnistust sellest, et ettevõtted on majadnuskasvu aeglustumisel uute töötajate palkamisel väga ettevaatlikud.

USA tööhõiveameti  teatel kasvas töötu abiraha taotlejate hulk 18. septembriga lõppenud nädalal  12 000 inimese võrra 465 000ni. Bloombergi küsitletud 47 analüütikut ootasid keskmiselt, et number ei ületa 450 000.

Töötukindlustuse raha saajate üldarv vähenes, samas kui nende inimeste arv, kes väljamakseid pikendasid, kasvas. Tööturaha saajate arv kahanes 48 000 inimese võrra ning kokku saab töötukindlustuste raha 4,49 miljonit ameeriklast.

Töötute arvu kasv võib analüütikute sõnutsi tähendada, et aasta teisel poolel väheneb ka tarbimine, edastab Reuters.

See on mõistetav, sest kui pole tööd, ei ole palka ning seega vahendeid, mida tarbimisse suunata. USA jaoks on sisetarbimine väga oluline, sest ligi 70 protsenti majandusaktiivsusest tugineb sisetarbimisel.

Eelmisel kuul kerkis USA töötuse määr 9,6 protsendi tasemele ning Bloombergi küsitletud analüütikute hinnangul püsib selline tase aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles