Facebook tuleb välja videokõnedega

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki tegevdirektor Mark Zuckerberg märtsis Facebook F8 konverentsil San Franciscos.
Facebooki tegevdirektor Mark Zuckerberg märtsis Facebook F8 konverentsil San Franciscos. Foto: Reuters / Robert Galbraith

Facebooki Messengeri äpp täieneb uuendusega, mis võimaldab teha videokõnesid.

Messengeri rakenduse juht Stan Chudnovsky ütles, et funktsioon erineb teisest videokõneteenustest nagu Skype ja FaceTime, sest võimaldab sõnumite saatmisest kohe üle minna videokõnele, vahendab Wall Street Journal.

See uuendus on tema sõnul kooskõlas tänapäeva noorte vajadustega. «Kui ma helistan praegu oma pojale, siis on võimalus, et ta ei võta mu kõnet vastu, aga kirjutab mulle sekund hiljem sõnumi,» ütles Chudnovsky. «Siis ma kirjutan talle vastu ja tema otsustab, kas see teema vajab rääkimist telefoni teel või piisab sõnumitest,» lisas ta ja ütles, et selline suhtlusviis erineb täielikult sellest, kuidas ta suhtleb näiteks oma emaga.

Varasemalt sai Messengeri kaudu teha häälkõnesid, videoteenus on selle viimane uuendus. Kuna tehnoloogiafirmad nagu Facebook ja Google tulevad pidevalt väja sõnumineerimist ja telefonikõnesid puudutavate uuendustega, on suur võimalus, et nad löövad peagi segi traditsiooniliste operaatorteenuste turu. Eelmisel nädalal alustas Google oma operaatorteenuse pakkumisega.

Chudnovsky sõnul aga ei plaani Facebook oma uue funktsiooniga tulu teenima hakata, kuid siiski tahavad nad, et teenus hakkaks hästi tööle kõigil nutitelefonidel, ilma, et see kasutaks liiga palju andmemahtu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles