Amazoni tehnoloogiajuht: meie pilveteenuste äri kasvab 10 aastaga e-ärist suuremaks

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni asutaja Jeff Bezos hoiab käes portaalis amazon.com müüdud esimest raamatut – Douglas Hofstadteri «Fluid Concepts and Creative Analogies».
Amazoni asutaja Jeff Bezos hoiab käes portaalis amazon.com müüdud esimest raamatut – Douglas Hofstadteri «Fluid Concepts and Creative Analogies». Foto: Repro

Amazon on praegu tuntud e-äri hiiglasena, kuid ettevõtte tehnoloogiajuht Werner Vogels ütles intervjuus CNBC´le, et 10 aasta pärast on käibelt suurimaks üksuseks suure tõenäosusega aga hoopis pilveteenuseid pakkuv Amazon Web Services (AWS), kirjutab Entrepreneur.com.

«Pilveteenused on meie jaoks suureks võimaluseks ning ettevõtte asutaja ja tegevjuht Jeff Bezos on mitmeid kordi öelnud, et ühel hetkel võib AWS kasvada jaeärist suuremaks,» ütles Vogels.

Amazon tõi eelmisel neljapäeval majandustulemusi avalikustades esimest korda eraldi välja AWSi näitajad. Mullu oli üksuse kogukäibeks 5,16 miljardit dollarit, tänavu esimeses kvartalis oli selleks aga juba 1,56 miljardit dollarit, mis märgib 49 protsendini küündivat aastast kasvu.

Uuringufirma Morningstar hinnangul on AWSil aga potentsiaali kasvatada oma käivet lähima paari-kolme aasta jooksul 15-20 miljardi dollarini, mis tähendab, et sellest saaks e-äri ettevõttele üks peamisi käibeallikaid.

Samas on konkurents pilveteenuste alal üsna tihe – suurimad konkurendid on Google ja Microsoft, kelle kannul on Hewlett-Packard, IBM, Rackspace ja Terradata. Ning alati on võimalus, et mõni riskikapitali abil kiirelt kasvav innovaatiline idufirma tuleb ning riisub olulise osa sektori kogukasvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles