Võlakirjateema tuli kapist välja

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Sander Ilvest / Postimees

Mitmed Eestisse elama asunud välismaalased, kes on soovinud investeerida meie riigi võlakirjadesse, on pidanud pettuma, sest neid väärtpabereid lihtsalt ei ole. Öeldakse ju igas investeerimisõpikus, et investeerimist peaks alustama võlakirjadest kui kõige väiksema riskiga instrumentidest.

Riigivõlakirjade teema on vähemalt viimase kümmekonna aasta jooksul, peaministrite Andrus Ansipi ja Taavi Rõivase valitsemisperioodil, olnud täielik tabuteema – nii kui keegi võlakirjade teema üles võttis, tüürisid Reformierakonna juhtivpoliitikud selle teema kas delikaatsemalt või robustsemalt Kreeka radadele (à la kas me soovime minna Kreeka teed).

Paistab, et nüüd on olukord muutunud. Uues valitsusliidus läks rahandusministri portfell Isamaa ja Res Publica Liidu kätte, kes vaatab riigi võlakirjade teemat avarama pilguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles