Murakas: kõik ühe katuse alla

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Kivine ning Jaanus Murakas pressikonverentsil.
Ülo Kivine ning Jaanus Murakas pressikonverentsil. Foto: Toomas Huik

E-Piima juhi Jaanus Murakase sõnul oleks ühinemine Terega vajalik, et tuua kõik piimatootjad ja piimatoodete tootjad ühe katuse alla, et saavutada märkimisväärselt parem läbilöögivõime.

«Kui ühe grupi käes oleksid kõik võimalused, mida piimast annab teha, annaks see firmale paindlikkuse ja suurema läbilöögivõime,» märkis Murakas tänasel pressikonverentsil.

Tere juhi asetäitja Ülo Kivine, kes pressikonverentsil välismaal Eesti piima ekspordiga tegelevat Oliver Kruudat asendas, lisas, et piimatööstus on nii kapitalimahukas ettevõtmine, et mõttekas on teha koostööd. «Transpordikuludeks kulub aastas 75 miljonit krooni. Kui selle pealt saavutada kokkuhoid kasvõi 20 protsenti, oleks see juba miljon eurot,» näitlikustas ta.

Kuigi mõlemad juhid olid edasise lähituleviku koostöö osas kidakeelsed, tõi Murakas siiski välja, et esmane koostöö sisaldab oskusteabe jagamist Venemaa turu kohta, kus nii Tere kui ka E-Piim tegevad on.

Nii Murakas kui ka Kivine nentisid, et kui mõlema firma omanikud otsustavad tõepoolest ühineda, ei saaks pikemas perspektiivis välistada ka börsile minekut. «Ei tuleks välistada, et rahvuslikust äris, mis on püsti Eesti toorainel, võiks saada ka rahvaäri,» ütles Murakas.

Täpsemad ühinemise tingimused peaksid firmajuhtide sõnutsi selguma aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles