Müügimaksu kaotamine võeti napi enamusega vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keldripood
Keldripood Foto: Raigo Pajula

Riigikogu hääletas täna müügimaksu teemal ja 45 poolthäälega võeti maksu kaotamine vastu, eelnõu rakendub 1. jaanuarist 2012. Seaduse muutmise vastu oli 41 riigikogu liiget ja neli saadikut jäi erapooletuks.

Kommenteerides täna riigikogus vastu võetud müügi- ja paadimaksu kaotamise seadust, toonitas rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas, et müügimaksu kaotamine võtab lisakoormuse nii kaupmeestelt kui klientidelt ning vähendab sellega survet hindadele.

«Tallinna linnavolikogu kehtestatud müügimaks tekitab paratamatult hinnatõusu kogu Eestis,» ütles komisjoni esimees Taavi Rõivas. «Isegi, kui müügimaksu üle-Eestiline mõju ei ole väga suur, on põhimõtteliselt väär, et üks omavalitsus saab koormata kõiki eestimaalasi.»

Eesti Keskerakonna fraktsiooni esindaja Toomas Varek ütles enne hääletamist riigikogu kõnetoolist, et järjest enam rullitakse riigikogus läbi ka seadusi, mida võiks lahterdada kui ärategemise seadused.

«Nimetan kurikuulsat võrdõiguslikkuse seadust ning loetelu võiks jätkata,» sõnas ta. «Kurb on aga see, et pärast seaduse vastuvõtmist tuleb mõni minister siia pulti ja ütleb, et riigikogu võttis ju selle seaduse vastu.»

Vareki sõnul võtab seaduse küll juriidiliselt vastu riigikogu, kuid tegelikult toetavad eelnõu valitsuskoalitsiooni saadikud. Varek tõstis esile, et lisaks Tallinnale kehtib müügimaks ka Harkus ja Maardus.

Eestimaa Roheliste fraktsiooni esindaja Aleksei Lotman lisas, et oma olemuselt Tallinna kohaliku küsimuse toomine riigikogu saali on tobe.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esindaja Eiki Nestor ütles aga, et kui kui seadus vastu võetakse, siis järgmine päevakorrapunkt on must huumor. Riigikogu järgmiseks päevakorrapunktiks oli riigi ja kohaliku omavalitsuse partnerlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles